diumenge, 19 de juny del 2011

GEOGRAFIA

LECTURES

LA HISTÒRIA DE L'IQBAL. Un dia els pares de l'Iqbal l'han de cedir a un fabricant de catifes perquè no poden tornar un petit préstec. Com tants altres infants, l'Iqbal treballa encadenat al teler en condicions inhumanes. El noi aconseguirà rebel·lar-se, denunciar les màfies i contribuir a l'alliberament de milers de nens esclaus. Tot, però, a costa d'un preu molt alt. Iqbal Masih, un nen pakistanès de 12 anys, ha esdevingut a tot el món un símbol de la lluita contra l'explotació dels nens i nenes.


 
 
EN UN LLOC ANOMENAT GUERRA. Una guerra llunyana, un país desconegut, un jove periodista que debuta com a corresponsal i un adolescent disposat a fer-li d'intèrpret a l'infern. Més enllà de la guerra, de les necessitats de l'un i de l'altre, de la supervivència del nen i l'afany d'aventura del periodista, el cor i l'amistat s'imposaran a la bogeria. Aquesta és la història d'unes vides al límit en la turbulència del nostre món.




Portada de Lobo Negro, un skin
LOBO NEGRO, UN SKIN. El asesinato de un turco por un grupo de skins vertebra el comienzo de esta novela. Una desgracia precipita el desenlace, doloroso, pero iluminado por la esperanza de la convivencia en paz.




NÚVOL DE NOVEMBRE. Aquesta és la història dun noi massai i de la seva estimada vedella, Núvol de Novembre. Les aventures daquest noi, Koniek, són imaginàries, però els costums i les tradicions massais, els seus mites i les seves llegendes són reals, com també ho és l'amor que tenen pels animals.







LA ESTRELLA DE LOS CHEROQUIS. "Pequeño árbol" sólo tenía cinco años cuando se quedó huérfano, fue entonces cuando se marchó a vivir a la montaña con sus abuelos. La mayor parte del tiempo lo pasaba con el abuelo. Fue él quien le hablo de sus antepasados los "cheroquis", quien le enseñó a valorar y respetar aquella naturaleza que les daba cobijo y alimento... Se puede decir que la vida de "Pequeño árbol" era un continuo y relajado aprendizaje guiado por su abuelo y marcado por la compañía y vivencias de aquellos que le rodeaban. Pero su vida cambia cuando "la ley" le separa de su familia y le interna en un orfanato.

UNA LLAR EN EL MÓN. Lluïsa se’n va a viure a un poble aïllat per tractar de superar la mort de dues amigues. L’amistat amb el nou veí, un jove vitalista i compromés, contribueix a la seua recuperació. Genís, que ha col·laborat en diverses ONG, comparteix amb ella les històries solidàries de què ha estat testimoni en els seus nombrosos viatges com a cooperador. Així, Lluïsa coneixerà les vivències de Nanja, Maties, Mohamed, Kammu, Jaddad i Dula, sis personatges anònims que li descobreixen que la fam, les guerres, l’opressió, la immigració i la misèria són reals i continuen existint en bona part d’aquest món.


GENERACIÓ Z. Som l'any 2206. La humanitat ha patit una epidèmia d'infertilitat que l'ha portada a l'extinció. L'Esperança és l'última supervivent de la generació Z, la darrera generació humana. Aquestes pàgines són el seu testimoni, que envia a l'espai exterior per buscar, en altres mons, l'ajuda que els humans no han estat capaços de proporcionar-se ells mateixos. Més enllà de la sorprenent trama de ciència-ficció, aquesta novel·la pretén alertar els lectors i les lectores sobre els problemes ambientals i fer una crida per transformar la realitat i salvar el nostre planeta, ara que encara hi som a temps.


EL SUPERVIVENT. «Si em sorprenen amb aquest paper, em castigaran. És un llibre gros amb tapes dures i pàgines impecables. No tinc ni la més remota idea de com pot haver sobreviscut durant tant de temps. Si està contagiat, agafaré la malaltia. A qui pot importar-li? No puc deixar d'escriure-hi.» D'aquesta manera, Michael, el protagonista, esdevé, en una època del futur postnuclear, el supervivent, el guardià de la seua història i de la crònica dramàtica de la seua gent, que viu a la vora del Llac Gran, mentre fan front a una amenaça del passat...


ESTEL D'HIVERN. Narra la dissortada vida de Jaume, un supervivent del camp de concentració nazi de Mauthausen, el qual, ancià i no podent esperar res més d’aquest món, decideix fer el Camí de Santiago tractant de trobar-hi la mort, però la casualitat farà que durant aquesta experiència conega Zoran, un jove refugiat de Sarajevo.

LA DÉESA DE LES NEUS. Al Tibet, les forces d'ocupació xineses destrueixen el campament on viuen Rangsum i el seu germà, i aleshores els dos nois ingressen als grups armats que lluiten per la independència. A Tarragona, l'Andreu ha de fer front al xantatge a què el sotmeten uns nois de l'institut. Dues realitats aparentment destinades a no trobar-se mai. Però la vida dóna moltes voltes

ON-OFF. L'ENERGIA QUE MOU EL MÓN. Som petroaddictes, sí. I no sabem com posar-hi remei. L’endemà que l’aixeta del petroli es tanqui, potser d’aquí a unes dècades, el món es paralitzarà? Esperem que no! Però des d’aquest precís instant hem de buscar altres aixetes que garanteixin l’abastament energètic perquè la roda de la vida segueixi girant. El futur passarà per un model energètic mixt, on les energies renovables, respectuoses amb el medi ambient i inesgotables a la natura, tindran un paper fonamental. En aquest llibre hi trobareu una munió de receptes a l’abast de tothom per a cuinar un món energèticament més sostenible.


LA GLOBALITZA... QUÈ? Crisi del capitalisme o capitalisme en crisi? Una colla de joves han de fer un treball sobre la globalització: l'especulació, la precarització del treball, la dificultat per a trobar casa, la deslocalització de les empreses als països del Sud, la fam, els guanys multimilionaris dels bancs i les multinacionals, el consumisme, les migracions, la borsa, Internet, el canvi climàtic. Però hi ha alternatives a aquest món. El futur no està escrit, i un món més just i més sostenible no només és possible, és imprescindible. Les utopies són possibles… i cal que les construïm entre tots.
UN PAÍS AL DESERT. Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per a passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums diferents a la seua vida al desert. Però seran Miquel i els seus amics els que descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmés a una terrible invasió militar i part, arraconat a l’hamada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.


EL PLANETA I TU. Idees pràctiques per a cuidar el medi ambient. Saps quanta energia i quanta aigua s’ha consumit per a produir els pantalons que portes o la quantitat de quilòmetres que han recorregut els kiwis que menges abans d’arribar al supermercat? El futur del planeta és a les teues mans i en aquest llibre trobaràs una guia completa d’idees per a protegir el medi ambient a casa, a classe o a l’hora de comprar. Triar un estil de vida més respectuós amb l’entorn no implica cap sacrifici; ben al contrari, és una aventura apassionant. Descobreix-ne els avantatges.

AUDIOVISUALS
HOMe. En sus 200.000 años de existencia, el hombre ha roto el equilibrio de casi 4.000 millones de años de evolución de la Tierra. El precio a pagar es considerable, pero es demasiado tarde para ser pesimistas. A la humanidad le quedan diez años escasos para invertir la tendencia, concienciarse de la explotación desmesurada de las riquezas de la Tierra y cambiar el modo de consumo. Yann Arthus-Bertrand, con sus imágenes inéditas de más de 50 países vistos desde el cielo, compartiendo con nosotros su capacidad de asombro y también sus preocupaciones, coloca, con esta película, una piedra en el edificio que tenemos que reconstruir, todos juntos.

MASSAI. LOS GUERREROS DE LA LLUVIA. Una villa Masai en Kenya sufre por una dura sequía. La tribu consulta al gran sabio, quien les dice que han sido maldecidos por el Dios Rojo. Para que este hechizo sea roto, y para que vuelvan a ver agua caer del cielo, deberán emprender un peligroso viaje en pos de un sacrificio divino: la melena de Vitchoua, el Rey de los Leones. Una aventura épica, increíblemente realizada, de la mente del guionista de “Himalaya”.



JOCS DE GEOGRAFIA

Geografia d'Europa. Saps on està cada país d'Europa? Localitza en el mapa els països que se te demanen en la part superior de la pantalla. Fes click amb el mouse i supera la prova



Països europeus. Localitza en el mapa tots els països d'Europa i aconsegueix la major puntuació. Tens tres intents. Empra el mouse.






Països africans. Localitza en el mapa tots els països d'Àfrica i aconsegueix la major puntuació. Tens tres intents. Empra el mouse.



Mapa dels EUA. Intenta completar el mapa dels EUA en el menor temps possible. Arrosega amb el mouse cada estat al lloc que li pertoca





50 estats EUA. Arrosega cada estat dels EUA al lloc del mapa on cregues que es troba. El joc et mostrarà la ubicació i et puntuarà



World Map. Pon a prueba tus conocimientos de geografía. Tu objetivo es señalar en el mapa del mundo el país que te preguntan antes de que se acabe el tiempo. Usa el ratón



The capitals of Europe: te saps les capitals d'Europa, situa-les en el mapa en el menor temps possible.
Països del món. ¿Un poco de geografía?. Señala sobre el mapa los diferentes países que te van indicando a lo largo del juego. Consigue la máxima puntuación posible

Where on Earth? The Architect's Guide to the World. Sólo los que han viajado mucho sabrán donde se encuentran los monumentos y edificios más emblemáticos del mundo. ¿Qué puntuación sacarás?

Know your world? ¿Conoces bien donde se encuentran las ciudades y lugares más importantes del mundo? Coloca una banderita donde creas que se encuentra.


Europe and Italy. Animación donde explica la diferencia de como se comportan los de la Unión Europea y los italianos. Muy divertida


Més de 200 jocs de mapes per aprendre geografia.






JOCS D'HISTÒRIA

Mayan Escape: aconsegueix escapar de la piràmide maia. Utilitza el mouse per desplaçar-te i clicka per inspeccionar.





Completa todas las misiones y demuestra que eres el mejor arquero del reino. ¡Apunta bien con el arco!
Type & Pop Cal ajudar a l'aprenent de mag a evitar que els monstres arriben a terra, per aconseguir-lo escriu que apareixen amb el teclat i explotaran abans d'aterrar.



Music Catch y Music Catch 2:  relaxa't mentres poses a prova els teus reflexos d'aquest joc ple d'efectes de color i disfruta escoltant una excel·lent música de piano. Objectiu: aptura les notes grogues i esquiva les roges.




Iq-test. Completa este test de inteligencia con 39 problemas en el menor tiempo posible